Advisory board og bestyrelsesarbejde

I mit arbejde som professionelt arbejdende bestyrelsesmedlem og medlem af advisory boards bidrager jeg med en solid ballast: mere end 30 års erfaring som succesfuld selvstændig og uddannelser, der både har givet mig omfattende, økonomisk viden og dyb, filosofisk indsigt med fokus på etik og værdier i organisationer.

Derudover har jeg taget Finanstilsynets bestyrelsesuddannelse og er erklæret “Fit and proper”. Jeg har i 6 år været med i Middelfart Sparekasses bestyrelse, hvor jeg var formand for Nominerings – og vederlagsudvalget.

Andre bestyrelsesposter: Bestyrelsesformand for Fraster ApS. Advisory board Ung Liv ApS samt næstformand i Connect Denmark for blot at nævne tre.

Jeg ønsker at skabe nye forretningsmodeller og muligheder for udvikling ved brug af god forretningsetik.

Samfundsansvar og bæredygtighed bør efter min overbevisning være forankret i virksomheden og dermed integreret i hele forretningen.

Forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kroner

Udenrigsministeret har offentliggjort en ny rapport “The Sustainable Development Goals – A world of opportunities for Danish Business”. Rapporten anslår, kort fortalt, at verdensmålene frem mod 2030 kan skabe forretningsmuligheder på op til 400 milliarder kroner for danske virksomheder, der har bæredygtige løsninger integreret i deres virksomhedsplan. Et af hovedbudskaberne er, at de, der kommer først med bæredygtige løsninger og innovative forretningsmodeller, vil have en særlig fordel. Det handler ikke kun om at være bedst i verden, men også om at være bedst for verden. Det er min filosofi, og den – samt min filosofiske viden – bruger jeg løbende i mit bestyrelsesarbejde.

Nysgerrighed er en kæmpe drivkraft. Derfor denne opfordring til alle landets virksomheder med sammenhængende ambitioner om både styrket forretning, øget bæredygtighed og højt prioriteret forretningsetik: Lad os være passioneret nysgerrige sammen og i fællesskab finde nye perspektiver, nye holdninger, nye idéer og nye måder at handle på.

Læs mere om FN’s 17 verdens mål på verdensmaalene.dk.

Reference

“Jeg har haft fornøjelsen og privilegiet at kende Bettina siden 2008. I de første mange år som kolleger, agenter for MARIMEKKO OY i hvert vores land og siden som gode venner både professionelt og privat.  Bettina er en yderst kompetent, ansvarsfuld, medrivende og professionel industrileder med selvstændigt entreprenør-ben i næsen og jeg har lært rigtigt meget af hende i de mange år, vi har arbejdet i samme branche. Bettina har altid fornuften med og besidder et roligt overblik, som jeg ofte misunder hende. Jeg ville til enhver tid være glad for at have Bettina som kollega, ville ikke blinke et sekund før jeg ansatte hende og ville være rævestolt af at arbejde for hende.  Bettina er et hjertensgodt menneske, det kan ikke siges meget anderledes. Jeg er oprigtigt glad for at kunne sige, at vores mange arbejdstimer og -diskussioner sammen helt naturligt har ført til et tæt personligt venskab. Det er ikke svært med Bettina, det falder helt naturligt.”

Henrik Madsen
Managing Director

Få mere at vide

Ønsker I at være mere bæredygtige i jeres forretningsmodel, så ring eller send mig en mail og lad os tage en uforpligtende snak over en kop kaffe.

Et portræt af Bettina Jørgensen